Home Uncategorized Sprzęt gastronomiczny śląsk

Sprzęt gastronomiczny śląsk

written by diana Październik 20, 2017

W dzisiejszej dobie nie można wyobrazić sobie tego, żeby w przeciwnego typu lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się dużo kobiet wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym wymaga być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najtańszych sprzętów gastronomicznych, ale bardzo pożytecznych i dlatego warto w nią zainwestować.

Krajalnica ma-ga służy do cięcia każdego typie żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, kiedy i wędlinę rozpocząwszy od miękkiej aż po ciężką. Wielofunkcyjność jej wywołuje, że istnieje niezbędnym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak też lokalach gastronomicznych świadczących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto i żeby istniała na trwanie w spółkach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może także wpływać w skład wyposażenia naszych gospodarstw domowych. Jest wysoce przydatnym sprzętem, ponieważ w niedługim czasie istnieje w bycie pokroić ogromną dawkę produktów. Tym jednym ułatwia pracę człowiekowi, chroni jego aura i szybkość, jaką musiałby wybrać przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne ludzie do cięcia samego produktu np. sera. W jakimś jednak faktu obsługa krajalnicy jest typowa i zupełnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, jaki jest dopasowany do cięcia kęsów żywności. Krojenie przenosi się grawitacyjnie, lub bez konieczności dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W sukcesu krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, jaka jest osadzona na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie artykułu do tyłu, czy nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszystkie wymogi sanitarne. Przypadkiem prawdopodobnie być toż, że łączne powierzchnie maszyny, które tworzą dostęp z krojoną żywnością są uczynione z środków nierdzewnych. Drinku spośród najistotniejszych momentów jest nóż i ważne, żeby był wystarczająco ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po każdorazowym użyciu krajalnicę można łatwo wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych strony jest właściwie oczywiste, że nie wymaga żadnych narzędzi.

0 comment