Maszyna do miesa zelmer

Kotleciarka Maga jest prasą do ciała, jakiej przedmiotem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o określonej grubości (w współzależności od potrzeb, na wszelkiej szerokości rozgniecenie jest taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i poprawia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Skutek ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze stali nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie rozlokowane na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje wykorzystanie w domach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w ofercie można odnaleźć mięso wołowe w role zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe stworzone na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie ogromnej miar rozbitych plastrów w czasu niedługiego czasu czasu - ok. 800 części w ruchu godziny, przy czym mięso nie prawdopodobnie stanowić mrożone, ani nie może liczyć kości. Obsługa maszyny stanowi dużo naturalna, dzięki użytym przez producenta Maga będących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w końca zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie wstępu do wielcy), zmiany konstrukcyjne, mające wpływ na ograniczone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności podających się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o geometrycznych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy winnym stanowić oczyszczane i suszone po każdorazowym związku z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia oraz przekładni olejowej to kolejne atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały ocenione przez klientów i jurorów Międzynarodowych Targów w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent akcesoriów do przemysłu spożywczego, kładąc się na kompetencji oraz uczuciu otrzymywanym od 1990 roku pisze na sytuacja, prostotę, inteligencję rozwiązań, moc i ogromną wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa swoją ofertę o kolejne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.