Krajalnica do frytek

Krajalnica do sera to danie gastronomiczne używane zarówno w fabrykach restauracyjnych kiedy również sklepach spożywczych. W grupy firmy kwalifikują się na zakup urządzenia służącego do cięcia sera oraz wędlin. Należy zawsze pamiętać, że krajalnica do sera powinna stanowić teflonowe ostrze zapobiegające przyklejaniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice brane w problemach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia cechują się znacznie większą efektywnością niż urządzenia oddane do robocie w handlu, gdzie stosowane są sporadycznie do cięcia mniejszych liczb towarów. Przypadkiem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie dopiero na wymaganie klienta, ale również sprzedawane w budowie krojonej na obszarach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać prostotę i efektywność pracy dzięki ostrym nożom i umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki komponują się w z góry określonym miejscu. Jeżeli krojony produkt planuje być pakowany w punkcie dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, jaka będzie liczona przez urządzenie. Istnieje wtedy możliwość posiadana przez dania automatyczne. Końcówkę produktu i możemy wygodnie kroić przechodząc w ostatnim kierunku nasadkę dociskową dobraną do urządzenia. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów wynosi od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie ważne istnieje te zapewnienie bezpieczeństwa pracy użytkownika oraz uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, żebym nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim okresem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w części wykonane są z aluminium - elementy mające relację z materiałami żywnościowymi z eloksalowanego aluminium, a podstawa z aluminium lakierowanego. Dzięki temuż są one mniejsze, ale nadal zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.