Garderoba z palet

Nadchodzi oczekiwana od dawna wiosna. Wtedy nie tylko szansa na zrzucenie kilku zbędnych kilogramów, lecz też na zmianę naszych stylów żywieniowych. Cieplejsza aura skłania nas bowiem do usunięcia ciężkostrawnej diety opartej na mięsie i nabiale oraz skorzystania ze zdrowia, jakie oferują nam sałatki.

WitaminySałatki są dużą bombę witaminową. Zapewniają nam one ludziach elementów niezbędnych do prawidłowego działania organizmu. Polacy zawsze zawsze pamiętają tendencję do chętniejszego sięgania po produkty pochodzenia zwierzęcego. Dlatego naprawdę dużo wśród naszych rodaków schorzeń układu krążenia. Choroba wieńcowa, miażdżyca oraz nadciśnienie są jeszcze samą z głównych przyczyn zgonów w podeszłym wieku. Częstsze jedzenie sałatek i minimalizacja artykułów pochodzenia zwierzęcego zmniejszają ryzyko wyżej wymienionych schorzeń.

LekkostrawnośćWarzywa są o dużo bardziej lekkostrawne niż ciało i nabiał. Mniej panują w projekcie pokarmowym, dzięki czemu po ich spożyciu czujemy się lepiej. Warzywa posiadają odczyn zasadowy w przeciwieństwie do produktów mięsnych. Dzięki temu nie czynią one problemów ze zgagą i nadkwasotą. Dieta oparta na spożywaniu sałatek jest więc trwalsza i bezpieczniejsza dla polskiego systemu pokarmowego.

Łatwość przygotowaniaPrzygotowywanie sałatek nie nie jest skomplikowane, szczególnie, jeżeli mamy wystarczającym sprzętem. Szatkownica do warzyw elektryczna sprawi, że wyprodukujemy je wyjątkowo szybko. Wystarczy jedynie wybrać warzywa, z których potrzebujemy zrobić sałatkę, poszatkować je przy pomocy maszyny, wymieszać i skropić sokiem z cytryny. W ciągu kilku sekund jesteśmy naturalny i pożywny posiłek.

KalorycznośćZanim nadejdą ciepłe i jasne dni, warto zrzucić nieco tkanki tłuszczowej nagromadzonej podczas zimy. Najlepszym sposobem, aby osiągnąć upragnioną sylwetkę, jest poznanie na dietę opartą na warzywach i sałatkach. Szybko przekonasz się, że zna stanowić ona o wiele smaczniejsza od dawnych polskich problemów i schabowych. Co więcej, żeby przygotować pyszną sałatkę, nie potrzeba być mistrzem kuchni. Wystarczy energia i wyobraźnia. To tylko z nas chce, z których składników stworzymy naszą ważną i trwałą sałatkę.