Garderoba mala

Nadchodzi wyczekiwana od dawna wiosna. Toż nie tylko okazja na zdjęcie kilku zbędnych kilogramów, lecz dodatkowo na zmianę swoich nawyków żywieniowych. Cieplejsza aura skłania nas bowiem do porzucenia ciężkostrawnej diety opartej na mięsie i nabiale i skorzystania ze zdrowia, jakie przekazują nam sałatki.

Witaminy Sałatki stanowią dużą bombę witaminową. Służą nam one ludziach elementów potrzebnych do normalnego funkcjonowania systemu. Polacy zawsze a pamiętają pasję do chętniejszego sięgania po artykuły pochodzenia zwierzęcego. Więc naprawdę wiele wśród naszych rodaków schorzeń układu krążenia. Choroba wieńcowa, miażdżyca i nadciśnienie stanowią wciąż samą z ważnych przyczyn zgonów w podeszłym wieku. Częstsze jedzenie sałatek i minimalizacja produktów pochodzenia zwierzęcego minimalizują ryzyko wysoce wymienionych schorzeń.

Lekkostrawność Warzywa są o dużo dużo lekkostrawne niż ciało i nabiał. Mniej występują w ciągu pokarmowym, dzięki czemu po ich użytkowaniu czujemy się lepiej. Warzywa posiadają odczyn zasadowy w przeciwieństwie do produktów mięsnych. Dzięki temu nie dodają one tematów ze zgagą i nadkwasotą. Dieta oparta na spożywaniu sałatek jest zatem młodsza i przytulniejsza dla własnego układu pokarmowego.

Łatwość przygotowania Przygotowywanie sałatek nic nie jest ciężkie, szczególnie, jeżeli posiadamy odpowiednim sprzętem. Szatkownica do warzyw elektryczna sprawi, że dokonamy je wyjątkowo szybko. Wystarczy jedynie wybrać warzywa, z jakich potrzebujemy zrobić sałatkę, poszatkować je przy pomocy maszyny, wymieszać i skropić sokiem z cytryny. W ciągu paru chwili jesteśmy dobry i kaloryczny posiłek.

Kaloryczność Zanim nadejdą przyjemne i ciepłe dni, warto zrzucić nieco tkanki tłuszczowej nagromadzonej podczas zimy. Najłatwiejszym sposobem, aby uzyskać wymarzoną sylwetkę, jest poznanie na dietę opartą na warzywach i sałatkach. Szybko przekonasz się, że potrafi być ona o moc lepsza z dawnych polskich problemów i schabowych. Co więcej, żeby przygotować pyszną sałatkę, nie trzeba być specjalistą kuchni. Wystarczy inwencja i myśl. To jedynie od nas chce, z których składników stworzymy naszą smaczną i odpowiednią sałatkę.