Home Uncategorized Bitki wołowe w sosie śliwkowym

Bitki wołowe w sosie śliwkowym

written by diana Listopad 5, 2017

Czy prawdopodobnie istnieć coś lepszego w polskim domu, niż świeży, jednocześnie pełny i chrupiący kotlet schabowy usmażony na wygrana i cieniutko potłuczony? Aby schabowy miał idealną strukturę, wymaga być dobrze roztłuczony – na tyle, by mięso broniło się delikatne, i po przysmażeniu kruche, a zarazem nie tak mocno, by kotlet nie był zbyt długi, inaczej straci na soczystości. Jeszcze w wypadku bitek wołowych potrzebujemy pokroić mięso w znaczącej grubości plasterki, a następnie tłuc je tłuczkiem do ciała, aby osiągnęło odpowiednią grubość i organizację.

edi comarch

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w smaku z miękkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam swój tłuczek do mięsa, którym będziemy potrafili sam skontrolować jakość ubijanych kotletów. Jednak przy znaczniejszej dawce kotletów, na dowód dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, albo jak gramy do nich ciało coś niższej jakości, na dowód karkówkę lub łopatkę – wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie i to, gdy przyrządzamy kotlety w domach żywienia zbiorowego, albo na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością rodzi się tłuczenie kotletów ręcznie, bo można już opaść z chęci, ponadto tłuczek do mięsa jako narzędzie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na dokładnie takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Dlatego te, jeśli potrzebujemy rozbijać mięso na kotlety często, w ogromnej kwocie, lub z zdrowego mięsa, oszczędźmy sobie mocy i zainwestujmy w profesjonalne urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest łatwo przydatna w obsłudze – wystarczy dać do niej kawałek mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, i innym otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na całkowitej grubości mięsa. Jeśli zależy nam, by całe nasze steki były podzielone równomiernie, łatwo i chętnie, zatem nie posiada lepszego wyjścia, kiedy właśnie kotleciarka do celu domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie istnieje to taki spory wydatek – miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem popularnym w obsłudze, w mieszkaniu w czystości, i nie przesadnie kosztownym, kiedy umiało się zdawać.

0 comment